Action Time - på banen

 

 

 • Forside
 • Købet
 • Action Time
 • Galopsport
 • Om mig
 • Træner
 • Nyhedsarkiv
 • Galleri
 • Sponsorer
 • Kontakt
 •  

   

   

   

   

  Kontakt Webmaster

  Følg to heste

  Jeg vil her på siden forsøge at følge to heste, som blev fremstillet på Dansk Galops åringsauktion 2005. Det drejer sig om heste, som jeg personligt faldt for. Derfor synes jeg, at det kunne være spændende at følge deres udvikling. Begge heste trænes i dag i Sverige.

  Stuart Little blev godkendt i prøveløb d. 12. august 2006 på Klampenborg. Efter en vellykket, ubesejret toårssæson kom den i træning i England. Efter en fin debutpræstation - vurderet til handicap 89 - var Stuart Little klart placeret som kongen blandt Derby prætendanter. Chok-meddelelsen om en skade kom mindre end en uge før Dansk Derby. Jeg havde den store fornøjelse at hilse på Stuart, da jeg besøgte Light Valley Stud før åringsauktionen. Ejerne havde taget den hjem og den nød tilværelsen på stutteriets dejlige folde. Når Stuart Little er tilbage i træning, kan vi forvente at den i aktion på de skandinaviske baner. Gad vist om Action Time og Stuart Little skal ud og prøve kræfter en dag?? 

  Træner Michael Kahns sygdom og alt for tidlige død har fordelt hans heste til andre trænere på Täby. Petite Danoise er i dag i træning hos Bö Bendik. Den har desværre været plaget af sygdom, så vi har endnu til gode at se den folde sig ud.

   
  Petite Danoise

  Final Appearance - Tower of Menga

  Træner: Michael Kahn
  Billede:
  Dansk Galops Åringsauktion
   

   

  Der er nyt om den fine hoppe, som først debuterer som treåring. Efter godkendt prøveløb d. 24. maj på Täby - kan vi nu forvente at se Petite Danoise i aktion.
  Stuart Little

  Esprit du Nord - Cocco Pio

  Træner: F. Castro
  Billede:
  Light Valley Stud
   

   

  Stuart Little

  Prøveløb - Den kom, den så, den sejrede... Her er en hest, som virkelig viste klasse i dag. I front fra start til slut - i et højt tempo - viste Stuart Little, at her er en kvalificeret kandidat til Dansk Kriterium. Og - nej, passeren var ikke lille! Hesten er STOR! En hest man skal holde øje med.

  Det blev et særdeles spændende gensyn med Stuart Little, som gjorde et godt indtryk i paddocken. Det er blevet en stor hest - feltets største. I løbet viste hesten overbevisende form -  den gik i front fra start i et hæsblæsende tempo - en føring, der blev holdt til målstregen. Det må siges at være en lidt frygtindgydende hest. Hesten kom meget sent i paddocken - måske for at spare den for hele opvarmningsvirakken. Efter løbet - vel tilbage i sin rejseboks - var den meget oppe at køre. Det kan måske være den svage side. Men det er trods alt også en ekstra udfordring for en toårs at skulle gå i prøveløb på "udebane". Hesten skal hermed prøves af med henblik på f.eks. Dansk Kriterium.

  Auktionsløbet - Der skulle en voldgift til - før Stuart Little fik sin fortjente sejr. Lars Kelp trænede Comx - redet af Manuel Santos - fik frataget førstepladsen grundet trængning. Det gav unægteligt en kedelig slutning på dette ellers så festlige løb, som var kulminationen på sidste års åringsauktion.  

  Vinterfavoritternes Ærespræmie - vi fik en entydig og værdig vinder i dette løb. I et lille felt - med fri bane - var løbet som afgjort på forhånd.

  Fra prøveløbet 12. august

  Det er en ualmindelig smuk hest!

  Stuart Little har haft en enkelt start i England for sin nye træner. Det blev en femteplads - og et handicap svarende til 89 i skandinavisk sammenhæng. Mandag morgen - til græsgallop - modtog Bernt Dahl den chokerende meddelelse om, at hesten var kommet hjem med en skade efter arbejde. Desværre kom Stuart Little ikke til start i Dansk Derby, hvor den var en overlegen favorit.