Action Time - på banen

 

 

 • Forside
 • Købet
 • Action Time
 • Galopsport
 • Om mig
 • Træner
 • Nyheder
 • Galleri
 • Sponsorer
 • Kontakt
 •  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Løbsguide

   

   

  Lea Olsen trækker Alnitak i
  paddocken - før dagens 5. løb

   

  Bent Olsen taler med jockey Lennart Hammer inden han skal ride Trym -
  2. løb på åbningsdagen

   

  Alnitak og Lennart Hammer modtager
  hyldest - sammen med den stolte ejer Sten Thynell, Stall Lambada

  Fra vindercirklen - Carsten Bundgaard interviewer Bent Olsen efter
  Tryms og Lennart Hammers sejr

   

  Kontakt Webmaster

  Galopsport - en hurtig introduktion

  Hvem møder man på banen
  Galopsporten er befolket med en lang række forskellige mennesker. Hvis man véd, hvad man skal kigge efter, så genkender man dem hurtigt på galopbanen.

  Hesteejere

  distingverede ladies og gentlemen, som indtager center-området af paddock'en før løbet – og dernæst vindercirklen efter løbet. Sidstnævnte skiftes de lidt til at bruge.

  Jockeys misundelseværdigt slanke mænd og kvinder fra mange lande - iført farvestrålende trøjer og hjælme. Stiger til hest i paddock'en og rider hestene i løbet.
  Trænere tidligere jockeys, som har taget lidt for meget på! Ses ofte med kikkert om halsen på løbsdagen. Følger intenst løbet fra start til mål.
  Spillere de garvede af typen genkendes på krøllede løbsprogram-mer, krøllet tøj og krøllede spillekuponer. Især sidst på løbsdagen.
  Passere hestegale piger m/k, som trækker heste i paddock'en og efter løbet
  Sportsjournalist udstyret med mikrofon. Interviewer trænere, jockeys og hesteejere, hvor han stiller intelligente og ledende spørgsmål såsom - "Er det ikke skønt at stå her i vinder-cirklen i dag?"

  Nu er du klar til at tage afsted.

   

   

  En dag på galopbanen

  Når man ankommer til galopbanen, anbefales det, at man køber et program. Hvis man bliver lidt forlegen - og ikke ved, hvad man skal gøre af sig selv, kan man altid lade som om, man studerer programmet intenst.

  Optakt til et løb
  *Således udstyret begiver man sig til paddock'en. Det er et indelukke, hvor hestene trækkes varme før løbet. Opvarmningen begynder ca. 20 minutter før løbet - læg dog hertil planmæssige forsinkelser - jockeyprotester, der skal behandles i voldgiften etc. - og studér, hvorledes passerne bliver mere og mere røde i hovederne.

  Se nærmere på de smukke heste, som er poleret, så de skinner. Mange har smukke mønstre i hårlaget. Og se jockeysadlerne - ofte så små, at det bare er en gjord med en grydelap på toppen. I programmet kan man læse mange interessante detaljer - desværre krypteret og trykt med meget småt. Men fortvivl ikke - det er ingen skam at spørge sig lidt for. Mange deler gerne overbærende ud af deres oceaner af erfaringer, hvis man indrømmer, at man er grøn i faget. Men tro ikke på alt, du hører. Hvis man véd noget, holder man kortene tæt til kroppen. En del af sportens mystik!

  At spille på heste
  Spændingen øges en del, hvis man satser lidt i totalisatoren, og alle kan være med. I paddock'en udser man sig en hest, som man synes, ligner en vinder, f.eks. nr. 3, Action Time. Så går man til totalisatoren, hvor det anbefales, at man lige checker odds først. Odds siger noget om, hvilke heste der bliver spillet på aktuelt. Høje odds betyder, at ikke mange tillægger hesten vinderchancer - til gengæld bliver gevinsten så meget større, hvis heldet er ude! Gå hen til disken og sig som en verdensmand: "Jeg vil gerne spille ti kr. på hest nr. 3. i 1. løb, vinder." Man kan også gardere sig, og spille "plads". Så får man gevinst - både hvis hesten vinder - eller hvis den bliver toer.

  At følge selve løbet
  Når løbet nærmer sig, kommer jockey'erne ind i paddock'en, hilser på heste-ejere og trænerne. Når gong'en lyder, stiger de til hest, hjulpet af trænerne, som giver de sidste rideordrer. Så bliver hestene sendt afsted på banen, hvor de rides til startboksen. Her er dagens første spændingshøjdepunkt. Kommer alle heste i startboksen, er der tyvstart, eller andre tossestreger?

  Pludselig er alle klar - og Pling! - starten går. Man bør nu have placeret sig, så man har udsyn over banen. I begyndelsen er det lidt kedeligt, fordi man ikke har taget en kikkert med - og ikke kender noget til heste, løbsfarver, eller noget-som-he(l)st. Hvis man har spillet på Action Time, kan man i programmet se, at jockey'en bærer en sort trøje med rød trekant, grå ærmer og rød hue. Følg den røde hue - fremme i feltet!!

  Hestene løber og løber, men endelig er de på vej op ad opløbet. Så begynder det at koge. Alle rejser sig og vælter ned mod målområdet, vifter med arme, ben, programmer og håndtasker. Der råbes og skriges. Jockey'erne bander og svovler og det går heftigt for sig, må jeg sige.

  En vinder
  Over målstregen - feltet brager forbi én på et splitsekund. Der jubles og råbes vindernavne: ACTION TIME!!!!!!!!!!!!!!. Kort tid efter offentliggøres resultatet fra dommertårnet - evt. hjulpet af målfoto. Vinder og toer-hest rides til vindercirklen, hvor træner, jockey og hesteejer falder hinanden om halsen og nyder offentlig hyldest og præmiering. Jockey'en skal lige i vægtrummet og "eftervejes". Og det var så dét løb. Du checker lige din spille-kupon - HURRA!!

  Ligesom i en strikkeopskrift, gå til * og gentag herefter til løbsdagen er ovre. Der kan med fordel tages mindre pauser i restauranten. Hvis fru Fortuna har tilsmilet én, kan man også lejlighedsvis svinge forbi totalisatoren og hente gevinsten.