Action Time - store opgaver

 

 

 • Forside

 • Købet

 • Action Time

 • Galopsport

 • Om mig

 • Træner

 • Nyhedsarkiv

 • Galleri

 • Sponsorer

 • Kontakt

 •  

   

   

   

   

  Kontakt Webmaster

   

   

   

  Nyt om Action Time - frem til Dansk Derby

  Juni

  Derbydagen var en stor oplevelse - og vejret var med os lige til det sidste.  Dagen bød på en masse fine løb, og der var spænding og overraskelser.

  Action Time tacklede dagen med sin sædvanlige professionalisme. Bortset fra et par skrammer på baglåret, slap vi gennem årets største ridebegivenhed på Klampenborg - Dexia Dansk Derby - uden men!!

  Det var skønt, at man kunne følge hele løbet - fra start til slut - på storskærm. Det gav en ekstra dimension at publikum kunne få alle detaljer med fra de spændende opgør.

  Action Time og jockey Esben Ski blev trukket med af Rock All og Luis Torres, og de tog sig lige et lille opgør før resten af feltet begyndte at blande sig. Det kostede kræfter til sidst i løbet - til trods for fine indsats i starten af løbet.

  Derbydagen bød på dramatik, da jockey Fredrick Johansson blev skadet efter  at have passeret målstregen i 7. løb. Han var så hårdt medtaget, at han ikke kunne veje rettidigt ind efter løbet. Jockey Nicholas Cordrey fik chancen på Ilo, efter han selv havde måtte se Stuart Little slettet af løbet i sidste øjeblik.

  Desværre får vi ikke Stuart Little at se i svensk og norsk Derby. Hesten har pådraget sig en skade i træningen, som kræver flere ugers pause, før arbejdet kan genoptages. En chokmeddelelse, som ejeren modtog samme dag, hvor hesten skulle have været transporteret til Danmark til Derby. Så tæt på målet - af 3 års bestræbelser for de nybagte avlere Ann og Bernt Dahl!

  Der er nu én dag til Dansk Derby. Det virker som om Action Time godt ved, at der er en stor konkurrence forude - og virker tilpas og parat. Det er skønt at se.

  Med to dage igen til Dansk Derby ser det ud til, at Action Time får de arbejdsbetingelser, som den trives godt med: Blød bane. Et massivt regnvejr har givet masser af vand til Klampenborg.

  Der er nu blot tre dage til den store Derbydag. Dagens triste nyhed er, at den absolutte favorit, Stuart Little, er trukket ud af konkurrencen. Desværre ser det ud til at mødet med de engelske baner har været for hårdt. Forhåbentlig er hesten klar igen til de øvrige skandinaviske Derby. Kære Ann og Bernt - "There is always a silver lining!"....

  Forberedelserne til Derby er forløbet fint. Det sidste arbejde inden Derby blev morgengallop - mandag morgen. Her faldt et par brikker på plads, og vi melder alt klar til Derby.

  Maj

  Der er nu tre uger til Dansk Derby. Action Time er heldigvis uden mén fra medfarten i Jyllandsløbet - på nær et skrabemærke. Nu øjner vi Dansk Derby forude. Action Time var på banen i dag for at cantre - for at sikre, at der ikke var "skjulte" problemer efter løbet. Meldingen var, at alt er som det skal være - og humøret højt.

  Eneste men fra Jyllandsløbet er et skrabemærke på indersiden af højre bagben - lige over hasen. Action Time har fået et ordentligt slag - og placeringen taget i betragtning - må det have gjort godt ondt. Det forklarer i hvert fald, hvorfor jockey og hest aldrig fandt pacen igen.

  Jyllandsløbet startede med et felt som lå uhyggeligt tæt. Det endte som en gyser med voldgift, deklassering m.m.m. Action Time fik en perfekt rejse indtil (såvidt jeg har ladet mig det fortælle!) Bosun's Watch og Jacob Johansen løb ind i den og Action Time blev ramt af et slag i bagparten. Dette gav slinger, opbremsning - og det var umuligt at komme tilbage i den sindsygt høje pace.

  Action Times indsats - fra afgangen fra Barthahus - til den sene hjemkomst lørdag aften var upåklagelig - og lover om meget, meget mere. Den var yderst godt gående i løbet - fremme i feltet - indtil den beklagelige episode. Jeg er glad for at have fået Action Time hjem - uskadt.

  Jyllandsløbet -10 heste er starterklæret til den spændende dyst. Den frygtindgydende Bosun's Watch er storfavorit. Men, løbet byder på et spektakulært udvalg af denne treårssæsons bedste heste!

  Startnr. Hest Hcp Træner
  1 Cordwain 81 Lars Jacobsen
  2 Bosun's Watch 84 Fredrick Reuterskiöld
  3 Moon Life 73 Lars Kelp
  4 Dunaroni 77 Rune Haugen
  5 Danish Light 76 Anna Nilsson
  6 Miss Saigon 74 Søren Jensen
  7 Action Time 76 Anna Nilsson
  8 Rockfonic 73 Jan-Eric Pettersson
  9 Hoffmann 74 Birgitte Nielsen
  10 Arabian Word 74 Bent Olsen

  Action Time, som er yderst rejsevant, startede to gange på denne bane sidste år, hvor den arbejdede fint - den ene gang med jockey Luis Villarroel. Det er yderst heldigt at hest og jockey har prøvet banen sammen. Banen er lidt mindre end Klampenborg - svingene lidt anderledes, men det voldte ikke problemer sidste år.

  Træner Anna Nilsson er flot repræsenteret på dagen: hun starter Danish Light og Action Time i Ceres Jydsk Derby. Den kvikke hoppe Countess starter i Petit Prix.

  På konkurrentsiden kan nævnes træner Bent Olsen, som starter - for sin trofaste ejer Henrik Villadsen - Arabian Word - en flot anden til Bosun's Watch i Sallings Pokalløb. Det bliver spændende at se, om den kan udfordre favoritten. Ingen i feltet møder op udenfor vinderchancer. Og ingen kender - som bekendt - resultatet før mållinien er passeret.

  Nedtællingen til Jyllandsløbet er startet. Tirsdag morgen trækkes der lod om startspor. I forbindelse med Derby foregår der en offentlig lodtrækning - gerne med lidt festivitas. Vi krydser fingrer for at vi får vores ønskepladser.

  Action Time fik en fatal start i Jyllandsløbstesten, hvor jockey Cathrine Weilby nærmest satte den på halen - vist ikke noget, som indgik i rideordren?! Dette kunne have kostet dyrt - i form af en alvorlig skade. Action Time var som sædvanlig en top professionel hest, som passede sit arbejde. Den kan ikke klandres dagens resultat. Det skyldtes i enhver henseende "den menneskelige faktor". Revanchen kalder i det rigtige Jyllandsløb om mindre en uge.

  Woy Woy har vist en imponerede indsats i år, og blev ikke en overraskende vinder af løbet. Generelt kan man sige om løbet, at favoritterne skuffede. Men, som navnet siger - var det et testløb. Der er 14 dage til Jyllandsløbet og fem uger til årets Derby, som nok var feltets primære målsætning.

  Action Time fik prøvet blinkers - og det var - måske - en dårlig ide. Den var også langt ud i et temmeligt blødt sving - så mudderet stod til alle sider. Det kan have taget en del energi. Og sidst men ikke mindst - har der været forstyrrelser de seneste dage på Barthahus. Det er ikke optimalt i forberedelserne til et løb.

  Så gør vi atter klar til start - d. 19. maj på Klampenborg Galopbane. Det bliver ikke nogen nem opgave - og ligner lige så meget en Derby Trial som en test til Jyllandsløbet. Kun to af de startende heste er meldt i Jyllandsløbet! Nogle sæsondebuterer denne dag - andre kommer med flere starter i denne sæson. Der skal prøves kræfter af.

  Action Time har haft en relativ lang pause siden sin første start. Det har været et bevidst valg, da hesten skal være frisk og klar til de store opgaver forude. Action Times kommende opgaver er Jyllandsløbet d. 2. juni i Århus og Dansk Derby d. 24. juni på Klampenborg galopbane. Jockey Cathrine Weilby rider Action Time, som er yderst veltilpas og klar til at konkurrere.

  I treårssæsonen skal 1½ års træning omsættes til resultater. Det tager 8-9 måneder at bygge formen op på en galophest. En foldpause på mere end en måned reducerer grundformen drastisk. Desværre ser man ofte, at heste startes på en for dårlig form. Dette giver - ikke - resultater og ender ofte med skader. Sidste sommer fik Action Time en "pause" på Barthahus på tre uger. Svømmetræningen kan holde en galophest i gang - f.eks. i tilfælde af sore shines. Dermed mistede vi ikke kostbar tid i toårssæsonen.

  Hver dag får Action Time gulerødder og frisk græs og urter - i en erkendelse af, at intet kan erstatte effekten af disse friske fødemidler. I hestens naturlige føde indgår mange planter og planterødder - som er kendt som lægeplanter. Har hesten fri adgang til græsning, vil den finde de ting, som den har behov for. 

  Gulerødder har et højt, naturligt indhold af antioxidanten betacaroten, som bliver omdannet til A-vitamin i kroppen, og som desuden har en række selvstændige virkninger. Ny forskning viser, at betacaroten øger aktiviteten af naturlige dræberceller i immunsystemet. Det betyder i praksis, at indtrængende bakterier og andre mikroorganismer hurtigere bliver tilintetgjort.

  Action Time anbefaler: Et bundt gulerødder om dagen ....

  Friske gulerødder er at foretrække i stedet for kosttilskud med betacaroten, da betacaroten i gulerødder findes i et afbalanceret forhold med andre carotener.

  En daglig ration af gulerødder giver sunde og stærke hove - hvilket er altafgørende for en galopkarriere.


  Action Time
  får græs og saftige mælkebøtter for tiden. Mælkebøtten udmærker sig ved et højt indhold af C vitamin - og betacaroten (større end gulerødder!).

  Alle haveejere vil vide, at denne urt netop nu er på sit højeste.

  Vi har nu omtrent en måned afprøvet nyt foder til Action Time, og Anna Nilsson har fået individuel fodervejledning til alle staldens heste. Det har givet markante resultater allerede nu. Havren er fjernet af menukortet. Dette klassiske foder til galopheste er ikke uproblematisk, og kan være direkte årsag til vækstforstyrrelse og adfærdsproblemer. Havren er erstattet af forskellige foderblandinger - tilpasset arbejdsintensitet og vækst.

  April

  Action Time skal nu gøres klar til Jyllandsløbet d. 2. juni. Distancen er 2200 m, hvilket ikke bør give problemer. Action Time kender også banen, idet den er startet i Århus hele to gange sidste. Som forberedelse har vi planlagt et enkelt løb i maj.

  På premieredagen skinnede solen, og Action Time strålede om kap med den! Action Time viste en topprofessionel indsats hele vejen igennem på årets første løbsdag - og endte på en flot andenplads efter Castro favoritten Luca Brasi. Ikke noget dårligt resultat - med feltets højeste vægt!!! En lidt længere distance ville have været til Action Times klare fordel. Årets første løb er en test af formen. At Action Time fik prøvet kræfter med skandinaviske topheste, gav en velfortjent forbedring af handicap til 76.

  Første løbsdag startede med let svømmetræning - to baner - om formiddagen. Action Time og staldkammeraten The Warrior blev kørt til banen kl. 12.30, og ankom friske til rejseboksene ved paddocken i Klampenborg. Begge heste klarede løbsdagens virak i fin stil. Action Time er en hest som nu udstråler tro på tingene, og udviser en meget professionel attitude. Alt klappede perfekt: klargøring til løbet, opvarmning, cantring til startboks, ventetiden i startboksen. Løbet blev også klaret til Manuel Santos' tilfredshed. Feltet lå relativt tæt, hvilket gav lidt pladsproblemer. Action Time kom flot med i spurten, og kæmpede sig til en velfortjent andenplads. Alt i alt, en lovende start på en spændende sæson.

  Action Time starter første gang i år på premieredagen d. 14. april. Med en vejrudsigt der lover næsten sommerlige temperaturer, er forventningerne til den kommende weekend høje. Distancen er 1500 m, og feltet på otte heste byder på en hård konkurrencen. Det bliver ikke noget let løb. Action Time er klar, og vi har vurderet, at det er et godt tidspunkt i forhold til sæsonplanen.

  Første start i år bliver d. 14. april.  Det er imidlertid et noget hårdt felt af treårs, som stiller op på den første løbsdag på Klampenborg. Årets første løb er gerne test; er der noget, som skal korrigeres i træningen eller i fodringen?

   Action Time virker yderst veltilpas for tiden - i træningen og i det daglige. Den har fået lidt mere ro over sig - sandsynligvis grundet justeringer i foderet. Vi har kunnet skære ned på havren. Energien fra havren plager mange fuldblodsheste.