Action Time - på banen

 

 

 • Forside

 • Købet

 • Action Time

 • Galopsport

 • Om mig

 • Træner

 • Nyhedsarkiv

 • Galleri

 • Sponsorer

 • Kontakt

 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Kontakt Webmaster

  Nyt om Action Time - første løbssæson

  Oktober

  Basnæsløbets flotte vandrepokal gik atter til Hvidegården selv - da Action Time sikrede sig en flot førsteplads. Det er faktisk tredje gang, at Basnæsløbs-trofæet hentes hjem af en træner på Hvidegården. I 2001 sikrede Bent Olsen sig sejren med Easy Boy - en hest, som jeg har hørt en del om i Olsen-stalden. Sidste år sejrede træner Luis Villarroel med  Choco Express - og nu i år - Christian Usinger med Action Time.

  Med et elegant og veldisponeret ridt af jockey Luis Villarroel blev det en sejr - en flot finale på Action Times toårssæson - Klampenborgs nye langdistance sprinter-håb? NU står den på velfortjent vinterferie. En tak til træner Christian Usinger, Anna Nielsson og staldens personale for indsatsen - og særlig tak til Kirsten Mathiesen, Hestens Helse, for råd og dåd og Birgit og Flemming Svendsen, Barthahus, som har svømmetrænet og taget sig godt Action Time.

  Avler Sten Thynell, trænerne Bent Olsen, Søren Jensen og Hanne Bechmann - samt deres personale - skal også have en tak i dagens anledning. I har alle bidraget til Action Times - og min - galopuddannelse og har alle del i dagens fine præstation. Jeg har ønsket at følge min hest meget tæt, og det har været et meget lærerigt - og frygteligt spændende - år.

  Lørdag bliver der atter mulighed for at se Action Time på Klampenborg - i Basnæsløbet - 1800 m! - sæsonens længste og hårdeste toårsløb. Løbet er 200 m længere end Vinterfavoritterne, og der må forventes en temmelig blød bane. Med den slags bane er udfaldet temmeligt uberegneligt. Dagens favorit er Marron - trænet af Desmond Scarlett.

  Action Time sikrede sig en flot fjerdeplads i VInterfavoritterne på JVB - under noget hårde betingelser. Banen i Århus var blød til bundløs - og det var et hårdt arbejde at komme hjem. Action Time var med helt i front et langt stykke af løbet. Vel hjemme på Hvidegården - hviler Action Time nu ud - og gør sig klar til Klampenborg i næste weekend.

  Da Hanne Bechmann lukker sin stald ned for vinteren, har jeg valgt at overvintre på Hvidegården - hos træner Christian Usinger. Christian har indvilliget i at tage sig af sæsonafslutningen. Hvidegården er skønt beliggende i grønne omgivelser nær Dyrhaven, og med let adgang til Klampenborg Galopbane.

  Som et led i træningen er Action Time nu på Barthahus. Der er planlagt en uges ophold - oven på de fire løb, som sæsonen allerede har budt på. Svømningen skal bruges aktivt til give en god sæsonfinale. Træningen kan bruges til afstressning og til at opbygge muskler. De næste løb, som kan blive aktuelle, er Vinterfavoritterne på JVB og Basnæsløbet på Klampenborg - begge løb ultimo oktober.

  September

  Fredag aften blev stayerprøven afviklet på Jydsk Væddeløbsbane. Vinder blev dagens favorit - Miss Saigon. Action Time fik en fjerdeplads. Action Time fik i dag vist sin force. Vi så samme mønster, som i Aalborg. Starten er ikke hurtig, men så kommer den med stor styrke. Maidenløbet, hvor den vandt i overbevisende stil var karakteriseret ved en blød bane. En blød bane ville have givet en hurtigere start for et muskelbundt som Action Time. Den skal have noget "at arbejde" med.

  Det er absolut en stayertype - der skal ud og løbe de lange distancer - og gerne i tung bane. Det lover godt for Derby-deltagelse næste år. "De kloge" sagde en gang, at Action Time var en typisk sprinter. Nu kan de æde deres gamle hat!

  Dagens vinder - vil sandsynligvis gøre sig godt som miler i sin treårssæson - dvs. omkring 1600-1800 m. Den kan næppe klare de lange distancer.

  Nye mål for Action Time: En god blød vinterbane til Vinterfavoritterne på JVB og ditto i Basnæsløbet (1800 m) på Klampenborg vil være perfekte opgaver som afslutning på en lovende toårs-sæson.

  Det er et lille - og særdeles eksklusivt felt - som stiller op til 2 års stayerprøven i Århus på fredag d. 22. september.
  Og denne gang er vi ikke nødt til at give jockeyen et kort med over banen (Sorry, Manuel - you and Action Time were doing really fine - bad luck in the last turn). Hanne har hyret Cathrine Weilby, som kender banen - og hesten. Jockey Cathrine Weilby rider Action Time i træningen og de to kender hinanden godt. Jeg ser frem til at se dem i aktion.

  Aalborg er en dejlig by!. Det blev en fjerdeplads - og Best-Turned-out-Horse i toårsløbet! Efter en lidt tung start gav Action Time en opvisning - og kom med helt frem i løbet. Desværre blev den presset ud i svinget før opløbet - og mistede adskillige meter. Opløbet på Aalborg Væddeløbsbane er relativt kort, så det stod ikke til at redde. Staldkammeraten Cut Kadet fik en flot andenplads - i sit første løb. Den viste en meget lovende indsats. Action Time tog transporten meget fint - turene til Barthahus har også gavnet på dén front - og den tog alle de nye udfordringer i stiv arm. Dette var det første løb på udebane - og næste mål er Aarhus.

  Kursen er sat nordover - til den store løbsdag d. 9. september på Aalborg Væddeløbsbane. Action Time har haft en dejlig afslappende uge - bl.a. med  skovture, fold og svømmetræning på Barthahus. Svømning virker muskel-afslappende og afhjælper ømhed efter løb. Batterierne er ladet op - og nye opgaver venter!

  Action Time fik søndag d. 3. sep. prøvet sit første storløb Dansk Kriterium. At kvalificere sig - ved et flot maidenløb - er i sig selv en præstation. Desværre manglede erfaringen - isen i maven. Action Time kunne ikke slappe af - nu havde den jo lige lært at det gælder om at løbe stærkt... - den spændte for meget, pullede - og den tabte vejret i opløbet. Den var med i front fra starten og det så rigtigt fint ud. Endte næstsidst.
  For fjorten dage siden slog Action Time - let - dagens vinder - og går i det daglige et fuldt jævnbyrdigt arbejde med Cut Best, dagens 2.er. Så det er ikke kapaciteten, der mangler.

  August

  Lørdag d. 19. August - Dagens store overraskelse - kan jeg vist godt tillade mig at kalde det - blev Action Time, som vinder af dagens 2-årsløb. 81 gange pengene - til de heldige, som havde spillet på hesten. Jockey Manuel Santos fik placeret hesten godt, og i opløbet gik den sikkert i front. Super professionelt og flot. Tak til Manuel Santos - det var en stor fornøjelse at overvære! Og tak til Action Time - som bare så ud til at have haft en dejlig dag på banen.

  Action Time har fået et tilnavn - Duksedrengen! Hesten passer sit arbejde og er superprofessionel i træningen. Mon der også er et par procent Gadedreng, som kan løbe fra alle de andre, når det virkelig gælder? Vi får se.

  Træningen tegner rigtigt godt og der kommer yderst positive meldinger fra arbejdsrytteren. Action Time er på toppen - går som altid en skøn galop - og er ivrig efter at komme i ilden. Formen skal pudses af, men Action Time forventes klar til start d. 19. august, hvor den bliver testet i maidenløb.