Action Time - vinter

 

 

 • Forside

 • Købet

 • Action Time

 • Galopsport

 • Om mig

 • Træner

 • Nyhedsarkiv

 • Galleri

 • Sponsorer

 • Kontakt

 •  

   

   

  Kontakt Webmaster

   

   

   

  Nyt om Action Time - vintersæsonen

  Marts

  Denne sæsons mål er Dansk Derby: Action Time har haft en rigtig god vinter på Barthahus. Bl.a. har den stor glæde af en ugentlig svømmetræning!! Den kom godt ud af sin første løbssæson uden skader, og går meget fint i træningen. Action Time er en tidligt udviklet hest - og jeg forventer, at der er nogle rigtigt spændende løb forude.

  Staldrundgang: Solen skinnede og foråret tittede frem, da Barthahus lagde rammer til staldens præsentation af hestene. Der blev også løftet sløret for planerne om etablering af en træningsbane. Gæsterne fik lov til at se svømmehallen i brug. Action Time stillede op - men blev dog noget overvældet over den massive publikumstilstrømning. Kort efter start var den nær gået til bunds af skræk - men blev hjulpet i gang af Flemming.

  Søndag d. 11. marts kigger Hesteejerforeningens medlemmer forbi til den traditionelle staldrundgang. Det bliver spændende at vise hestene og Barthahus frem - og give et indtryk af de rammer, som med tiden kan blive et Es i ærmet for Dansk Galop.

  Marts måned byder på en koncentreret træningsindsats og en finpudsning af sæsonplanlægningen. Staldens heste er i fin form.

  Februar

  19. februar blev staldens første tur på Klampenborg. Countess, Danish Light, Mark og Action Time skulle have prøvet formen af. Alt klappede perfekt!Stalden har fået en ny rytter, Tom Pedersen, som rider Action Time. Tom, som kommer fra Aalborg, er en erfaren jockey, og har selv trænet heste i mange år.

  Træningsbanen på Klampenborg lider under den våde vinter. Et forkert underlag har længe givet problemer, og vandet gør det ikke bedre. Dette giver stive og ømme heste og stor risiko for skader.Dansk Galops planer for udvidelse på Klampenborg er vanskeliggjort af opportunistisk kreativitet blandt trænerne. Regler er blevet bøjet, brudt og ... hvordan kan man så overbevise ejeren om det smarte i at fordoble aktiviteten? Uden tilladelser har tre trænere bl. a. opført walkere. Der er nu kommet krav om fjernelse og reetablering af ødelagte arealer.

  En træningsbane på Barthahus er en stor konkurrencemæssig fordel for os. Træningsforholdene på Klampenborg er ikke gode i år. Det skulle gerne give kontante resultater at vi får nogle gode træningsvilkår!

  Som vinder af Basnæsløbet - det længste toårs løb i Danmark - har Action Time bragt sig i spil til Derbyfeltet på Klampenborg - og til det prestigefyldte Jyllandsløb. I sit maidenløb besejrede Action Time faktisk årets højest ratede dansktrænede hest, Airboss, som efter Dansk Kriterium ikke viste nogen speciel positiv udvikling. Favoritterne skal dog findes i Sverige og Norge.

  Træningsforholdene på Barthahus har haft en positiv indflydelse på Action Times udvikling. Det er i dag en erfaren treårs, som passer sit arbejde meget fint. Variationen i træningen har givet ro - mere smidighed og finere respons på hjælpen - hvilket gerne skulle give bonus i løbssammenhæng. Hestene i træning på Barthahus har nydt godt af ridehus, springbane og skov. Træningsbanen er klar om en månedstid, og Action Time glæder sig til at komme i gang.

  Action Time har en komfortabel placering på toårshingstenes top-ti. Årgangen har haft vanskelige arbejdsvilkår. Sidste vinter varede en evighed, og slog brat over i sommer! Første løbsdag på Klampenborg måtte aflyses grundet våd bane - men der gik ikke længe før banen var hård som beton. Dette har medvirket til det brogede billede, som årgangen efterlader.

  Action Time kom meget hurtigt i prøveløb - men der gik hele tre måneder før den kom i ilden. Det har sparet på bentøjet - og en god sommerferie på Barthahus viste sig at være en guldrandet investering. Toårssæsonen er en skole, hvor hestene gerne skal nå at lære så meget som muligt. Seks løb - heraf tre i provinsen har givet os en god ballast til en tidlig start i år.

  Januar

  Januar går på hæld. Forhåbentlig fortsætter det milde vejr. Det har gjort livet lidt lettere i træningen.

  Et tandskifte har givet lidt knas i ridningen. Problemet løste sig af sig selv - da jeg pludselig stod med en mælkekindtand i hånden. Det er vigtigt at følge op på de eventuelle symptomer, som hestene viser. Her var en tand knækket under tandskiftet - og har gjort godt ondt, inden den opgav ævret og faldt ud!

  Der er blevet set på foderplaner og kosttilskud til sæsonen. Toppræstationer kræver, at basisforudsætningerne er på plads. Sidste sæson bød på en del uhensigtsmæssige foderskift - hvilket ikke er optimalt for præstationerne.

  December

  Staldens heste er stille og roligt ved at blive introduceret til svømmetræning. Action Time, som er en erfaren vandhund, klør på. Den har stadig en god svømmeform, og det er en populær afveksling til ridningen. Det giver velvære og stresser de energiske heste af.

  Action Time er placeret flot blandt årgangens ti højest rangerede dansk-trænede toårshingste - med et handicap på 73. Stuart Little, der trænes i Sverige, fik årets højeste rating på Klampenborg - 80. Når man ser på topti hingstene, har de slået hinanden indbyrdes på kryds og tværs af denne rangliste, så den skal måske tages med et gran salt?? Det tegner til en rigtig spændende sæson næste år. Vi glæder os f.eks. til at gense Air Force Eleven, som har haft en suveræn sæson. Den var en flot vinder i Aalborg 2 års mesterskab - og også foran os i Århus til stayerprøven. Kan vi få revanche??

  Christian Usinger og Anna Nielsson har gjort sig bemærket - med ikke mindre end tre heste på top ti. Countess er med blandt hopperne. Danish Light og Action Time på hingstelisten. Det lover godt for staldens kommende sæson.

  D. 23. december var der juleglögg - og fremvisning af staldens heste. Den nyankomne åring - Silja - blev betuttet beundret af den store ejerkreds. Silja er Countess' lillesøster. Action Time stillede - mere end velvilligt - op til en opvisning i svømning - i stor stil med tilbagestrøget hår: Her kommer JEG!

  Barthahus er der mulighed for at ride i ridehus. Det har hestene hurtigt fået lært. Det er en afveksling til det ensformige arbejde på banen. Her i vinter har hestene godt af at lære lidt finere ridning, så de bliver mere følsomme overfor hjælpere. Det skulle gerne give bonus i løbssammenhæng.

  Flyttedag 28. november; Galopstalden flytter til Barthahus for vinteren. Sidste vinter trænede Christian og Anna galophestene på landet. Der er mange gode faciliteter at trække på. Ikke mindst ridehusene, hvor man kan gå i ly for dårligt vejr. Der er blevet etableret et dejligt lille staldafsnit, hvor hestene er faldet godt til.

  I sommers havde Action Time og jeg en fast rutine på Barthahus med fold om søndagen, hvor der var svømme-fri-dag. Galophestene har det godt med velkendte rutiner. Det er en god måde at styre de energiske heste på. Når jeg kommer og rasler med hingstebiddet, véd Action Time præcis hvad der står på programmet.

  Første weekend på Barthahus - hvor det var et dejligt solskinsvejr - var Action Time på fold og pjaskede godt rundt i mudderet. 

  November

  Så er Action Times første løbssæson vel overstået. November måned på Hvidegården har budt på blandet vejr. Der har været dage på folden og på skovture. Der skal stille og rolig geares ned. Der bliver gået godt til krybben - og man skal ikke glemme, at toårs hestene stadig vokser. En hvileperiode betyder som regel vækst. Der er også nye tænder på vej, som klør godt og grundigt.